turnamen

Laporan MZone – Lima Peringkat Kejohanan

Anda mungkin keliru dengan tajuk ini.

Setelah semua orang seperti Harrington, Gordon, Hellmuth, Duke, dan bahkan Vorhaus telah mega888 diperkuat melalui banyak penulisan idea bahawa ada tiga peringkat untuk kejohanan. Mungkin mereka mempercayai itu, tapi saya rasa mereka mungkin menyimpan barang-barang itu. Saya akan memberitahu anda beberapa perkara di sini dan sekarang. Tiga peringkat untuk kejohanan terlalu sederhana dan kedua-dua penulis ini tidak bermain dengan kepercayaan itu, sama ada mereka mempercayainya atau tidak.

Berikut adalah mega888 untuk poker dalam talian. Lihat apakah anda dapat mengenalinya dan menilai sendiri jika mereka harus dianggap sebagai segmen mereka sendiri.

Peringkat awal. Ini tidak perlu dipertimbangkan, tetapi dengan kebanyakan kejohanan poker dalam talian biasanya boleh didefinisikan sebagai jam pertama permainan. Dalam kejohanan yang saya sertai itu adalah sekitar empat tahap buta. Pada jam pertama anda akan melihat sekitar 70, bahkan mungkin 100 tangan dimainkan. Itu juga tahap yang akan mengetuk sekitar separuh padang. Sebilangan besar dari mereka akan menjadi monyet dan orang yang tidak bertahan melawan monyet. Sangat sedih. Baik.

Tahap Tengah dipanggil begitu sahaja, kerana anda telah sampai dan melampaui pusat gelanggang dan pentas keluar atau keluar sebenarnya bermula di sini. Bagaimana anda melangkah dari peringkat ini ke tahap berikutnya akan sangat menentukan strategi anda untuk sepanjang kejohanan ini. Sekarang kita mencapai sekitar 25% hingga 40% dari bidang itu.

Berhampiran Tahap Wang atau NTM. Oh, Dan dan Phil tidak menyebutkan tahap ini, kan? Tidak mengapa, tidak penting bukan? Sudah tentu saya mengejek mereka. Ini sebenarnya adalah tahap kritikal kerana banyak pemain mempunyai banyak perkara di fikiran mereka pada peringkat ini – kebanyakan mereka ada kaitan dengan wang. Terdapat banyak perubahan dalam pemikiran ketika wang sebenar dipertaruhkan. Banyak wang pemain akan ada di fikiran mereka, dan ini mewujudkan persekitaran permainan yang berbeza. Ada yang akan diperketat, ada yang akan kendur, dan ada yang terdedah kepada kesalahan dan pertaruhan berlebihan. Bagi banyak pemain baru, ini adalah bahagian paling kejohanan.

Dalam Wang atau ITM. OK, sekarang banyak tekanan telah dikurangkan tetapi anehnya “kegelisahan” baru memasuki permainan ini kerana pertimbangan bankroll kini tidak terlalu membebankan. Masalahnya, dari segi wang sahaja, sebenarnya tidak begitu bagus, terutamanya jika anda membayar pop masuk, bukan satelit. Kegelisahan ini timbul dari keputusan untuk mencari wang dengan lebih mendalam. ITM boleh menjadi segmen berlarut-larut yang melibatkan banyak keputusan sukar. Di sinilah rentak buruk paling ditakuti kerana beregu dapat meyakinkan anda tentang penampilan meja akhir dan mungkin sejumlah wang yang serius. Ini juga rentak buruk yang paling kerap dibincangkan. Sebaliknya, jika anda berwarna oren atau merah pada tahap ini, sikap untuk memilih pemain tertentu mungkin memerlukan banyak wang lemas yang pada masa ini cukup besar.

Jadual akhir. Struktur hadiah sangat penting di sini dan merupakan salah satu faktor utama dalam menentukan sama ada bermain tangan atau tidak. Dengan kata lain, nilai kad lubang anda semakin kuat di sini dan cara anda bermain preflop dapat memenangi kejohanan ini untuk anda, kerana lebih banyak kad cenderung ditentukan jauh sebelum sungai. Tiga teratas biasanya mendapat sebahagian besar wang sehingga pemain benar-benar mendapat potongannya, tetapi tumpukan pendek lain mungkin gembira dapat membuat meja terakhir dan dapat bermain dengan santai dan memenangi beberapa tangan yang memegang sub-par. Tidak akan ada banyak (satu) pemain yang lemah pada tahap ini tidak kira apa yang anda beli, jadi jadual akhir sering berubah menjadi permainan licik dan kehendak.

Lain kali anda bermain kejohanan berbilang meja dalam talian, jangan lupa untuk membelah lima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *